Användning av ledningssystem kartläggs

STATSFÖRVALTNING2019-02-07

Ekonomistyrningsverket, ESV, har inlett en kartläggning av i vilken utsträckning myndigheter som är skyldiga att bedriva internrevision använder ledningssystem för sin ekonomistyrning.

ESV har tagit initiativ till ett projekt för att kartlägga hur statens internrevisionsmyndigheter använder ledningssystem för ekonomistyrning. Syftet är att få mer kunskap som underlag till ESVs eget arbete inom området.

”Underlaget till kartläggningen kommer vi att få in genom att skicka ut en enkät till internrevisionsmyndigheterna. Vi kommer också att intervjua ett antal handläggare på de aktuella myndigheterna. ESV kommer även att bjuda in till ett seminarium för att diskutera frågorna”, kommenterar utredaren Tomas Kjerf i ett pressmeddelande.

ESV kartlägger hur ledningssystem används för till exempel resultatstyrning, riskhantering, internrevision samt planering och uppföljning. Resultatet från kartläggningen ska ge underlag till fortsatt arbete med att utveckla och förvalta principer, regelverk och metoder för en effektiv ekonomisk styrning i staten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA