Arbetsförmedlare anmäls för mutbrott

ARBETSFÖRMEDLINGEN2020-02-19

En tidigare anställd vid Arbetsförmedlingen åtalsanmäls av myndigheten. Mannen ska enligt anmälan ha tagit emot 10 000 kronor för att hjälpa en arbetssökande med tillfälligt uppehållstillstånd att få jobb.

Misstanken uppstod i mitten av juni då en arbetssökande i ett samtal med en annan anställd på Arbetsförmedlingen berättade att han betalt 10 000 till mannen för att få hjälp med en anställning på ett företag.

Den arbetssökande hade ett tillfälligt uppehållstillstånd och behövde en osubventionerad anställning för att det skulle bli permanent.

Arbetsförmedlingen anmäler nu mannen till åtal. I beslutet skriver man att det föreligger skälig misstanke om att mannen i sin anställning begått mutbrott eller tjänstefel. Mannen slutade sin anställning hos Arbetsförmedlingen i november förra året efter att ha blivit uppsagd på grund av arbetsbrist.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA