Arbetsförmedlingen tar hjälp

ARBETSFÖRMEDLINGEN2012-09-17

Arbetsförmedlingen tar hjälp av bemanningsföretaget Proffice för att rekrytera arbetsförmedlare. Proffice får 24 000 kronor per rekryterad förmedlare och 125 000 för en chef, skriver Dagens Nyheter.

Sedan 2011 har Arbetsförmedlingen köpt tjänster från bemanningsföretag för att hyra in personal i sin egen verksamhet. Nu har man också skrivit avtal med Proffice om att få hjälp att rekrytera personal, enligt uppgifter som Dagens Nyheter, DN, tagit del av.

Proffice får 24 000 kronor för rekryteringen av en lämplig arbetsförmedlare. I priset ingår hela arbetet med till exempel urval, intervjuer och inhämtande av referenser. Sedan fattar Arbetsförmedlingen själva anställningsbeslutet. Om Proffice fullgör ett uppdrag att rekrytera en chef till myndigheten kan företaget enligt avtalet få upp till 125 000 kronor inklusive annonsering, enligt det avtal som DN läst.

”Det är ju naturligtvis extra kul att hjälpa Arbetsförmedlingen. Det är hedersamt – det ska bli jätteroligt. Vi är specialister på det vi gör”, säger Proffice försäljningsdirektör Stefan Berglund till tidningen.

Arbetsförmedlingen har ett rekryteringsbehov på 700–800 personer per år. Enligt personalchef Annette Ekström är det inte bestämt hur stor andel av nyrekryteringarna som ska läggas ut på Proffice:

”Om vi får flera större rekryteringar kan vi lägga ut uppdrag på dem. Det här är en inriktning som jag har inlett. Våra uppdrag fluktuerar otroligt mycket med hur det ser ut i samhället. Jag vill kunna ta rekryteringstjänster i topparna för att klara av det på kort tid”, säger Annette Ekström till DN.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA