Arbetsgivarnätverk för omlokalisering

OMLOKALISERING2017-09-20

Arbetsgivarverket har skapat ett nätverk för myndigheter som är föremål för regeringens pågående omlokalisering. Nätverket ska samordna och diskutera arbetsgivarfrågor i omlokaliseringens spår.

I nätverket diskuterar deltagarna tillsammans med representanter från Arbetsgivarverket den pågående processen i respektive myndighet. Deltagarna får tillfälle att ta upp frågeställningar kring hur verksamheten och medarbetarna påverkas av beslutet om omlokalisering. Särskilt fokus ligger på lagar och avtal som styr och de möjligheter som de centrala kollektivavtalen ger. Gruppen diskuterar också de generella villkor som gäller för statsanställda, men också möjligheten att i vissa situationer kunna anpassa villkoren för att stödja verksamhetens såväl som berörda medarbetares behov.

”Förutom att vara ett forum för ett kunskaps- och erfarenhetsutbyte är syftet med nätverket att bidra till en förstärkt samordning och utveckling av de arbetsgivarpolitiska frågor som en omlokalisering aktualiserar”, kommenterar Åsa Krook, chef för verkets enhet för Arbetsgivarutveckling, i ett pressmeddelande.

Redan vid den första träffen klargjordes att avtalet om omställning inte bara gäller för den som blir uppsagd på grund av arbetsbrist. Både den som blir föremål för arbetsbrist och den som arbetsgivaren bedömer är arbetsskyldig på den nya orten, men som väljer att säga upp sig, kan omfattas av avtalet. Det kan enligt pressmeddelandet ge möjlighet till mer än fem års individuellt stöd genom Trygghetsstiftelsen, utöver de möjligheter till ekonomiska förstärkningar som följer av avtalet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA