Beslut om utvecklingsplan skjuts upp

ST-STÄMMAN2011-05-26

STs mål- och utvecklingsplan behöver förankras bättre. Det ansåg en majoritet på förbundets stämma. Styrelsen fick i uppdrag att tillsätta en arbetsgrupp för att ta fram ett förslag.

STs stämma präglades av en ideologisk debatt om en ny mål- och utvecklingsplan för förbundet.

Förbundsstyrelsen hade ett förslag med sig till stämman. Men ST inom universitet och högskolor, som ansåg att förslaget i för stor utsträckning betonade fackligt stöd till individen, lade under stämmans första dag fram ett motförslag.

Alejandra Pizarro Carrasco förde avdelningens talan:

- Arbetslivet har delats in i de som inkluderas och de som exkluderas, eller hur? Vems dröm är detta? Drömmen om självtillräckligheten? Ja, det är bara en dröm, för vi människor är beroende av varandra, sade hon i ett inlägg som gjorde intryck på många.

Förbundsstyrelsen lade fram ett justerat förslag som delvis gick kritikerna till mötes, bland annat genom att stryka ett antal formuleringar.

När stämmans andra dag började vädjade STs ordförande Anette Carnhede till stämman att anta det justerade förslaget.

- Det skulle vara bra att komma till ett avslut. Visst kan vi fila på formuleringar, men frågan är om det blir bättre, sade hon.

Så blev det dock inte. Stämman röstade för att mål- och utvecklingsplanen ska behandlas vidare, och i stället antas vid kongressen hösten 2012.

Det här är STs andra mål- och utvecklingsplan. Den är tänkt att gälla fram till 2018.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA