De flesta trivs på sitt jobb

ARBETSMILJÖ2018-10-05

När företagshälsan Avonova frågat de anställda på sina anslutna arbetsplatser säger 19 av 20 att de trivs på jobbet. Siffrorna bygger på mer än 28 000 hälsoundersökningar.

De allra flesta gillar sitt jobb, skriver Avonova i ett pressmeddelande. 95 procent av alla anställda trivs på sina arbetsplatser:

”Att gilla sitt arbete är centralt för att må bra och göra ett bra jobb. Om man inte trivs är det viktigt att försöka ändra på situationen”, kommenterar Robert Persson-Asplund, forskare och chefspsykolog på Avonova.

På uppdrag av arbetsgivare runt om i landet har Avonova frågat företagens medarbetare hur de trivs på jobbet. Bara fem procent svarar att de sällan trivs på jobbet, och mindre än en procent att de aldrig trivs. Äldre trivs i större utsträckning än de yngre, Medan sex procent av de under 30 säger att de aldrig eller sällan trivs är det bara hälften så många bland dem över 60.

”Yngre personer ställer generellt högre krav än äldre på att jobbet ska bidra till det egna självförverkligandet. Unga vill känna att jobbet är meningsfullt och många chefer kan bli bättre på att berätta om varför verksamheten är viktig”, påpekar Robert Persson-Asplund.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA