Det var bättre förr

DEBATT: INSÄNT2003-12-17

Det var bättre förr, så ska man inte säga sa en gammal god vän till mig, för det tyder på att Du börjar bli ”gammal”. Jaha 55+ det betyder väl att jag är i början av ålderns höst, för nu säger jag och tycker så här:

DET VAR BÄTTRE FÖRR.

Jag ska skriva ner några rader om varför jag tycker si och så.
I början av min karriär inom AMV så kunde man gå in till sin kollega och säga sin mening utan att kollegan blev alltför arg. Idag går man inte direkt till kärnan utan snackar gärna i korridoren.

Till chefen fick man också gå och prata bort en stund, få stöd, tröst (om man var ledsen) och uppmuntran. Idag har chefen knappt tid att lyssna, eller så säger en kollega, vad har du skvallrat om för chefen, när man kommer därifrån. Så var det inte förr.

Man kunde också säga sin mening om både dittan och dattan utan att riskera sin tjänst. I dag har de flesta av oss munkavel.
Tiden, ja den var på min sida. Du kunde sitta en stund hos en kollega, utbyta tankar och erfarenheter utan att bli beskylld för att stjäla tid eller att inte vara effektiv. Nej det var bättre förr!

Utanför kontoret var det så här: Man hade råd att äta ute varje dag, gott och till rimliga priser, idag ofta smaklösa och snabbt tillagade luncher och framför allt dyra. Trots många restauranger i Nyköping är det inte många som kan ståta med ”riktigt god mat”. En skärpning tycker jag behövs bland mathaken i min stad. Både vad gäller kvalitet och priser.

Festa om i stan och ta en taxi hem, ja det gick också bra förr.

Blev du sjuk. Ja då blev du inte ruinerad om du var hemma och vårdade dig för att bli frisk. I dag kostar det för mycket att vårda sig så därför går de flesta till arbetsplatsen trots att de borde vara hemma och inte komma till jobbet med sina baciller och smitta ner oss andra.

Tandvården ska vi inte tala om samma dag som detta skrivs för den har jag många och långa utlägg om. För i Göran Perssons värld tillhör inte tänderna kroppen utan är något annat, jag undrar bara vad?

Du kunde ta bilen på en söndagsutflykt. Bensinen var inte beskattad x 2 . Du kunde tanka fullt. I dag är det otroligt kostsamt att fylla tanken, så jag säger det var bättre förr!!

Det finns mer att peka på, en sak som vi borde värna om och som inte kan prissättas är vänlighet och vänskap. Var rädd om de vänner du har och visa mer respekt, bjud på dig själv. Det kostar inget. Jag har i alla fall inte sett något pris.

Vad du än säger så säger jag så här:
DET VAR BÄTTRE FÖRR.

Kersti Arvidsson, Stigtomta, ST-AMS-medlem sedan 1973

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA