Digitala tjänster ökar kraftigt

FÖRSÄKRINGSKASSAN2014-09-10

Försäkringskassan ser en snabb ökning av sina e-tjänster riktade till allmänheten. Mer än 600 000 personer har avsagt sig pappersutskick, och appen Mina sidor har laddats ned mer än 800 000 gånger.

Användningen av myndighetens digitala tjänster ökar ständigt, skriver Försäkringskassan i ett pressmeddelande. Varje år görs 4,8 miljoner digitala ansökningar på webben och i appen. Varje månad sker 1,8 miljoner inloggningar på Mina sidor. Fyra av tio görs i appen. Försäkringskassan planerar nu att lansera ytterligare e-tjänster under 2014.

”Vi utvecklar våra tjänster kontinuerligt så att vardagen förenklas för dem som behöver vara i kontakt med oss”, kommenterar Gunilla Dyrhage, chef för digitala kanaler på Försäkringskassan, i pressmeddelandet.

De som använder digitala tjänster får också erbjudande att ansluta en del av utskicken till den myndighetsgemensamma brevlådan Mina Meddelanden. Genom den kan man få brev från olika myndigheter till samma elektroniska brevlåda.

”Samtidigt som vi förenklar sparar vi också på miljön genom att avsevärt minska pappersanvändningen”, säger Gunilla Dyrhage.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA