Döms för att ha tafsat på kollega

POLISEN2019-05-27

En civilanställd man vid Polisen har dömts till dagsböter för sexuellt ofredande. Mannen ska ha lagt sin hand på en kvinnlig kollegas rumpa, skriver Arbetet.

För första gången på tre år har en polisanställd dömts för sexuellt ofredande av en kollega, skriver tidningen Arbetet. Den civilanställde mannen polisanmäldes för att ha lagt sin hand på en kvinnlig kollegas rumpa.

En kollega blev vittne till händelsen som ledde till att mannen nu döms i tingsrätten för sexuellt ofredande. Påföljden blev 60 dagsböter till ett sammanlagt belopp av 11 400 kronor.

Mannen har överklagat domen till hovrätten och det kan bli aktuellt med avsked. Det är dock inte troligt, enligt Lotta Gustavson, vice ordförande i polisens personalansvarsnämnd.

”Jag gör den preliminära bedömningen att det inte räcker för ett skiljande av anställningen”, säger hon till Arbetet.

Kvinnan och mannen är fortfarande kvar på sina respektive jobb på samma arbetsplats. De har däremot inte samma arbetstider längre, skriver Arbetet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA