Edin sparkar på dem som redan ligger

DEBATT: KOMMENTAR TILL LEDAREN I NUMMER 1/20042004-02-11

En bra ledare om arbetslöshetens realiteter; en av de bästa jag sett.

Det är beklagligt att det finns folk som tycker som P-O Edin.

Jag kan, hur jag än anstränger mig, inte begripa hur någon som han inte kan inse att flertalet av de som blir arbetslösa hamnar i ekonomisk misär, vilket är incitament nog för att vilja bryta sig ur sin situation.

Jag skulle vilja uppmana alla som läser detta att gå in på Platsbanken på Internet och undersöka vilken arbetsmarknad de egentligen har.

Skriv sedan till ST och berätta hur många av de utannonserade arbetena som du tycker ens är värda att söka. Tala också om vilka av dessa eventuella arbeten som finns på en ort där man kan bosätta sig med rimliga ekonomiska och sociala villkor?

Jag tycker också att de som skriver ska tala om hur gamla de är, var de bor, och vilken kompetens de har i form av utbildning och yrkeserfarenhet. Jag tror att ju äldre man är, desto sämre är chanserna att få nytt arbete – oavsett yrke eller yrkeslivserfarenhet.

När man sedan relaterar detta till den nationalekonomiska verkligheten, där vi inte kan utesluta en höjning av pensionsålder för att finansiera en lägre pension än i dag, ja då borde alla som inte är helt flummiga eller intelligensbefriade inse att KRIS är bara förnamnet på samhällstillståndet.

Och man löser inte den krisen genom att sparka på dem som redan ligger. Det är ju konsekvensen av sådana hotelser som mörkermannen P-O Edin förespråkar tillsammans med diverse andra misantroper i den offentliga debatten.

Lars-Olov Remstam

Arbetsplatsombud

ST-Lantmäteri

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA