Europafacket vill reformera EU

FACKLIGT2014-02-14

Europafacket går in i valkampanjen inför valet till Europaparlamentet i maj. ”A new path for Europe” är rubriken för ett program för investeringar, hållbar tillväxt och kvalitetsjobb.

Den ekonomiska och sociala situationen i EU, framför allt i krisländerna, är alarmerande, anser Europafacket. Ökad ojämlikhet och geografisk obalans, växande arbetslöshet, minskande politisk stabilitet och antieuropeiska krafter beror på den åtstramning som genomförts. Tillbakagången hotar att sprida sig över hela kontinenten och påverka hela världsekonomin, skriver organisationen i programmet.

Europafacket anser att det finns potential att bekämpa krisen. Men det krävs investeringar i nya energislag och minskad energiförbrukning för att minska utsläppen av växthusgaser. Det krävs investeringar i uthålliga industriföretag, i synnerhet mindre och medelstora företag, och i tjänster, utbildning, forskning och utveckling, modern infrastruktur och goda offentliga tjänster.

”Det finns ett omedelbart behov att ta en ny inriktning för framtiden, att stabilisera ekonomin och skapa jobb för det 21 århundradet och ge alla tillgång till välfärden. Europa behöver en långsiktig återhämtningsplan”, skriver Europafacket.

I samband med introduktionen av den nya kampanjen kommer en demonstration att organiseras i Bryssel 4 april.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

EU Facket
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA