Facket ska driva på för bra chefer

MEDLEM I ST2003-12-15

Arbetsuppgifter: Myndigheten är uppdelad i tre olika kammare. Jag jobbar på tredje och servar datorerna där, lägger in nya program mm. Jag ska också ha ”datatimmar” då jag ger individuell hjälp till kollegorna. Vid sidan av ADB-jobbet arbetar jag operativt som sekreterare till två åklagare. Ekobrottsmyndigheten har också poliser knutna till sig, som jag samarbetar med.

Fritid: Det blir inte så mycket förutom familjen. Vi har en irländsk varghund, Herman, som jag promenerar med. Tycker om promenader även utan hund, men saknar skogarna från Östergötland där jag växte upp.

Det bästa med jobbet: Ekobrottsmyndigheten startade 1998, och det har varit roligt att vara med när en ny verksamhet byggts upp. Man får bestämma mycket själv hur man vill ha det. Vi har ju ett nära samarbete med polisen, och man måste tänka på ett nytt sätt. Vi försöker plocka de bästa sidorna från åklagarväsendet och polisen
På mitt tidigare jobb var det mycket registrering och diarieföring. Så är det inte här, eftersom vi har få men stora ärenden som tar lång tid.

Det vill jag förändra i jobbet: Vi ska jobba i team, och en sådan förändring tar tid att genomföra. Vi har kommit långt, men man vill förstås att det ska gå fortare.

Därför är jag med i ST: Det är självklart att vara med i facket. Jag jobbade fackligt innan jag fick barn, och nu när barnen är större har jag börjat med det igen, som distriktsombud. Jag tycker det är jätteroligt att arbeta fackligt, det ger så väldigt mycket tillbaka – och det är i facket man kan göra något, påverka.

Viktigaste frågan för facket: Ledarskapsutbildning! Facket ska driva på där. Har man inte en bra chef så är det inte mycket man kan göra.

FAKTA

Namn: Mona Sjåstad

Ålder: 41 år

Bor: Tygelsjö, en mil söder om Malmö.

Familj: Man och fyra barn, 18, 16, 11 och 9 år.

Yrke och arbetsplats: ADB-administratör på
Ekobrottsmyndigheten, södra avdelningen, i Malmö.

Lön: 18 875 kronor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA