Fejkad rysk intervju med Ann-Marie Begler

FÖRSÄKRINGSKASSAN2017-04-25

En rysk radiostation påstår sig ha intervjuat Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler. Men det är inte sant, skriver TT.

Larmet om den fejkade intervju kom till Försäkringskassan från den svenska ambassaden i Moskva. Pressrådet på ambassaden ringde upp Försäkringskassans pressekreterare Makan Afshinnejad för att berätta om intervjun som sänts av den ryska radiostationen Östersjöns röst.

I den förfalskade intervjun säger Ann-Marie Begler att antalet svenskar som är sjukskrivna för psykisk ohälsa har fördubblats på fem år och att antalet fall av psykisk sjukdom har ökat med 70 procent. Men enligt Makan Afshinnejad är det rena falsarier:

”De har fejkat en intervju med Försäkringskassans generaldirektör och det har nu spridit sig till ett antal ryska kanaler. Dels har vår generaldirektör inte blivit intervjuad av ryska medier. Och dels finns det inte några som helst belägg för de siffror de rapporterar om. Det är helt taget ur luften”, säger han till TT.

Ann-Marie Begler.
Ann-Marie Begler.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA