Fick besked om nedläggning i mejl

SIS2014-01-16

Beskedet om nedläggning av arbetsplatsen kom via gruppmejl. ”För mig är det ofattbart att man kan göra så”, säger ST-medlemmen Patrik Borup på behandlingshemmet Granhult.

Granhult i Lindesberg är ett behandlingshem för tonårspojkar med missbruk och ingår i Statens institutionsstyrelse, SiS. I höstas föreslog SiS ledning att hemmet skulle läggas ned, med motiveringen att vårdplatserna inte är tillräckligt efterfrågade.

Både personalen och STs avdelning i myndigheten var kritiska, och en arbetstagarkonsult som kopplats in avrådde från nedläggning. Generaldirektör Kent Ehliasson lovade att personalen skulle få det slutliga beskedet vid ett personligt möte. Men när beslutet fattades i början av januari gick det ut som ett gruppmejl till alla SiS-institutioner.

– Vi fick höra om det när de ringde från andra institutioner och beklagade, berättar ST-medlemmen Patrik Borup på Granhult.

STs avdelningsordförande Thord Jansson tycker att informationen har hanterats väldigt dåligt.

– Och sorgligt nog har vi haft liknande situationer tidigare. De mest utsatta i personalen behandlas sämst. Samtidigt försöker ledningen förankra ett stort projekt om etik, det blir inte bra.

SiS kommunikationsdirektör Christer Pedersen säger att mejlutskicket var ett beklagligt misstag.

– Man kan inte leverera beslutet i ett mejl. Jag ber å myndighetens vägnar om ursäkt för det.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsrätt SiS
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA