Föll med truck från lastkaj

POSTEN2014-02-07

En ST-medlem på Posten i Karlstad skadades allvarligt i en olycka när hans truck föll från en lastkaj. Olyckan berodde på att en parkerad lastbil vid kajen gled i väg när han skulle köra ut på lastbilens nedfällda ramp.

– Det var en otäck olycka. Den kunde ha slutat ännu värre, han föll ned på marken tillsammans med trucken, säger Patrik Lindbladh, sektionsordförande för ST inom Posten logistik.

Lastbilar som ska lastas eller lossas ska enligt reglerna alltid vara förankrade i väggen eller låsta med stoppklossar, men det hade inte skett i detta fall. Enligt Patrik Lindbladh är det vanligt förekommande att lastbilar inte säkras.

– Jag skulle tro att minst hälften inte säkrar upp.

Ibland beror det på slarv, anser han. Men i andra fall kan tidspress och stress leda till att man inte vidtar säkerhetsåtgärder.

– Det är inget tvivel om att vi inte alltid har tillräckligt mycket tid för att sköta arbetet på ett tillfredsställande sätt.

ST ser mycket allvarligt på händelsen, säger Patrik Lindbladh.

– Polisen var där, och Arbetsmiljöverket kräver en åtgärdsplan. Även arbetsgivaren tycker att detta är väldigt allvarligt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Pontus Rosén (ej verifierad) tors, 05/22/2014 - 12:21
Finns faktiskt Seriösa lösningar som är helautomatiska för att förhindra denna typen av olyckor. Och då menar jag inte spännband eller mjuka gummiklossar..

Kontakta mig om ni vill veta mer.....Redaktionen har min e-post adress

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA