EvaLena Moser blir ny ledamot i STs förbundsstyrelse.
Bild: Henrik Rosenqvist
EvaLena Moser blir ny ledamot i STs förbundsstyrelse.

Föreslås ta plats i STs förbundsstyrelse

ST2019-05-20

Valberedningen föreslår att EvaLena Moser, ordförande för ST inom universitets- och högskoleområdet, väljs till ny ordinarie ledamot i STs förbundsstyrelse. Fyllnadsvalet sker på förbundsstämman 23 maj.

– Det känns hedersamt att valberedningen föreslår mig, men ingenting är klart förrän stämman valt, säger EvaLena Moser.

Om hon väljs, kommer hon att efterträda Annika Aronsson, tidigare ordförande för ST inom universitets- och högskoleområdet, som i september förra året lämnade förbundsstyrelsen efter att ha bytt jobb. Sedan dess har Karin Svenning, ST inom Polisen, trätt in i egenskap av ersättare.

­EvaLena Moser säger att hon ser fram emot att få arbeta med strategiska frågor som rör hela förbundet.

– Jag hoppas kunna vara med och bidra till en ökad diskussion inom förbundet. Vi har ett antal övergripande frågor som vi måste förankra, till exempel villkor, avtal och trygghetsfrågor. Med en bredare diskussion vet vi att vi har medlemmarna med oss, säger hon.

Valberedningen föreslår också att förbundsstämman väljer två nya ersättare: Ida Sjögren, Swedavia och Fredrik Bergman, Migrationsverket.

STs förbundsstyrelse väljs på förbundets kongress vart fjärde år. Nästa kongress äger rum i maj 2020.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA