GD ovetande om budgetkrav

SKATTEVERKET2010-04-16

Skatteverket begärde närmare 400 miljoner kronor i tilläggsbudgeten för 2010, men får bara en bråkdel. När
 ST Press ringer upp myndighetens chef, Ingemar Hansson, känner han inte alls till budgetäskandet.

När ST Press ber Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson kommentera att myndigheten i vårbudgeten inte fått de pengar man begärt för 2010, säger han sig inte känna till att myndigheten över huvud taget begärt extra pengar för innevarande år.

– Vi har begärt 400 miljoner kronor 2011, men inte i för i år.

Han förklarar att han är glad över att man fått 60 miljoner kronor för att hantera ansökningar om id-kort och nya regelförenklingar för småföretag.

När han får delar av Skatteverkets budgetunderlag uppläst för sig säger han att det måste vara felskrivet.

– Det låter konstigt, säger han.

– Möjligen är det en felskrivning eller så har jag inte varit medveten om vad som står där.

Han förklarar att han har begärt 400 miljoner kronor i den handlingsplan som skickats in till regeringen, men att det avser 2011.

Ingemar Hansson säger också att om han varit medveten om att myndigheten begärt så mycket pengar för 2010 så hade han förhindrat det, då det vore orealistiskt att få 400 miljoner kronor i en tilläggsbudget.

Efter att ha gått igenom budgetunderlaget ringer Ingemar Hansson tillbaka till ST Press:

– Det är riktigt att vi yrkade stora belopp även för innevarande år. Mitt fokus har varit helt inställt på nästa år så jag var inte medveten om att vi begärt pengarna, säger han.

Han förklarar nu att orsaken till att myndigheten begärt ett tillskott redan för 2010 är att man ville markera hur allvarligt det ekonomiska läget är.

Ingemar Hansson påpekar också att han just tillträtt som generaldirektör när budgetunderlaget, daterat 25 februari, lämnades till regeringen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA