Hårdare krav på statliga bolag

STATLIGA BOLAG2020-03-03

Regeringen skärper kraven på att statens bolag ska anlita företag med schysta villkor. De bolag som har statligt ägande ska enligt ett pressmeddelande säkerställa ordning och reda i leverantörsledet.

Regeringen har beslutat om en ny ägarpolicy för bolag som ägs av staten. Därmed skärps kraven på bolagen inom flera viktiga områden. Syftet är enligt pressmeddelandet att den statligt ägda bolagsportföljen ska fortsätta att visa vägen mot långsiktigt hållbart värdeskapande.

”Som förvaltare av en av Sveriges största bolagsportföljer ska vi agera med gott exempel. Därför inför vi nu krav på schyssta villkor för de statliga bolagens leverantörer. Självklart ska även huvudleverantören ställa kraven vidare på eventuella underleverantörer”, kommenterar näringsminister Ibrahim Baylan, S, beslutet.

Den nya ägarpolicyn innebär att bolagen ska bedriva ett aktivt, systematiskt, ambitiöst och ansvarsfullt säkerhetsarbete. Den ställer också krav på att de statliga bolagen ska vara en del av omställningen till ett samhälle utan utsläpp av växthusgaser.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA