Hög arbetsbelastning ger sen post

POSTEN2012-11-26

Vart tredje brev kom fram för sent i ett test som ETC Stockholm genomfört. Enligt brevbäraren Gunnar Westin beror det på att man skurit ned på personalstyrkan.

 

När man lägger ett brev på brevlådan, inom den angivna tömningstiden, ska det vara framme nästa vardag. I ETC Stockholms test skickades 50 brev till tio adresser i Stockholm. Av dem blev 17 brev mer än en dag försenade.

”Så fort det kommer mycket post hinner vi inte med”, säger brevbäraren Gunnar Westin i Skärholmen till ETC Stockholm.

Kontoret i Årsta är ett av de utdelningskontor som har det värst. Enligt de anställda är det många brevbärare som arbetar övertid. Och ledningen pressar dem till allt högre tempo, berättar anställda anonymt.

”Det är påfrestande att aldrig veta när arbetsdagen slutar. Man stressar väldigt mycket. Det är många som inte mår bra. Ledningen lyssnar inte på oss och vi på golvet känner oss maktlösa”, säger en brevbärare.

Det är inget som Fredrik Nordin, regionchef, känner till. Enligt honom har Postens volym minskat med 20 procent de senaste tio åren.

Han säger till ETC Stockholm att det har tvingat arbetsgivaren till att anpassa verksamheten, men att det kan vara så att omställningen inte lyckats fullt ut på vissa ställen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA