Malmö Universitet håller stängt under dagen på grund av ett hot som kommit på mejl. I samråd med Polisen har ledningen valt att inte kommentera hotbilden. På bilden syns universitetets fakultet för lärande och samhälle.
Bild: Håkan Röjder
Malmö Universitet håller stängt under dagen på grund av ett hot som kommit på mejl. I samråd med Polisen har ledningen valt att inte kommentera hotbilden. På bilden syns universitetets fakultet för lärande och samhälle.

Hotbrev stängde Malmö universitet

HÖGSKOLAN2018-01-08

Malmö universitet håller stängt i dag, sedan ett hotbrev skickats till en central e-postadress. Polisen har upprättat en anmälan om grovt olaga hot mot grupp. Universitetet håller innehållet i mejlet hemligt.

Enligt universitetets hemsida finns inga nya uppgifter angående hotet mot Malmö universitet. Polisens förundersökning pågår. Vilken trovärdighet det inkomna mejlet har är enligt hemsidans information ännu inte klarlagt.

”Vi har upprättat en anmälan om grovt olaga hot mot grupp, det är en anmälan som gäller en händelse från den 29 december här i förra veckan, brottet ska bestå i att en okänd gärningsperson via mejl skickat hot till Malmö högskola”, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling till Sveriges Radio.

Hotet gäller i dag, måndag den 8 januari. Därför är universitetets lokaler stängda hela dagen. Från och med tisdag kommer universitetet att ha öppet som vanligt och studenter och medarbetare kommer då in med sina passerkort. Under 9-12 januari har universitetet förhöjd säkerhet, bland annat ökad tillsyn och tillträdesbegränsningar i vissa lokaler.

Inställda tentamenstillfällen flyttas till ett senare tillfälle under veckan, 9-12 januari. Studenter som har anmält sig till tentamen i dag får nya tentamenstider och inställd undervisning kommer att kompenseras på annat sätt.

Malmö universitet har i samråd med Polisen valt att inte kommentera hotets karaktär eller innehållet i det inkomna mejlet.

”För Malmö universitet är det en självklarhet att sätta studenters och medarbetares säkerhet i främsta rummet och jag har som universitetets rektor därför valt att hantera situationen genom att uppmana att arbeta hemifrån den 8 januari”, kommenterar rektor Kerstin Tham på hemsidan.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Högskolan
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA