Huvudman bakom attentat släppt

COLOMBIA2003-12-10

Den som utpekats som ansvarig för attentatet mot statstjänstemännens fackordförande har släppts av               riksåklagaren.

Av:  Dick Emanuelsson

Med bestörtning tog det colombianska facket emot den överraskande nyheten att armémajoren César Alonso Maldonado hade släppts av riksåklagaren Camilo Osorio.

– Om något händer mig så ligger ansvaret helt hos riksåklagaren. Jag är från och med nu fredlös – helt oskyddad. Jag kommer därför att vända mig till den internationella fackföreningsrörelsen med en vädjan om beskydd. Den har oegennyttigt ställt upp för mig, sa Wilson Borja på en presskonferens i början av maj och nämnde speciellt ST i Sverige.

César Alonso Maldonado utpekas av statstjänstemännens ordförande i Colombia för att vara hjärnan och länken mellan högre militärer och den paramilitära dödsskvadron som utförde attentatet mot fackförbundsordföranden den 15 december 2000.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA