I år kan man deklarera med mobilen

SKATTEVERKET2011-03-22

Skatteverket har tagit fram särskild programvara eller appar för iPad, iPhone och Android, som gör det möjligt att deklarera från mobilen eller läsplattan.

I år kan den som vill deklarera med sin smarta telefon. Det gäller mobiltelefoner med operativsystemet Android, iPhone och läsplattan iPad. Från och med idag går apparna att ladda ner från Skatteverkets webbplats.

”Vi vill att det ska vara lätt att göra rätt och nu kan de som har smartphones deklarera på ytterligare ett enkelt sätt”, säger Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson i ett pressmeddelande.

Skatteverkets appar är gratis och gör det möjligt att godkänna deklarationen och komplettera med reseavdrag. Apparna erbjuder också ett nyhetsflöde kring deklarationen.

”Vi har också gjort en mobilanpassning av vår webbdeklaration så att det ska vara enkelt att deklarera via sin mobil även för dem som har andra sorters smartphones”, säger verksamhetsutvecklaren Kay Kojer.

Det är rekordmånga som ska deklarera i år. De kommande tre veckorna skickar Skatteverket ut 7 429 076 deklarationsblanketter. Senast vid midnatt den 2 maj ska Skatteverket ha fått in deklarationerna. Den som har e-legitimation kan deklarera från och med idag.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA