Individuella löner – orättvisa löner

DEBATT: INSÄNT2003-11-27

Individuell lönesättning på arbetsplatserna – är det det nya sättet att diskriminera arbetstagarna?

När man arbetat på en arbetsplats i 10 – 15 år och inte fått mer än några futtiga procent i lönelyft, då blir man besviken.

Under tiden man arbetar i företagen tas det in ny arbetskraft. Många gånger får den nya arbetskraften mer i ingångslön än vad den erfarne arbetskraften någonsin kommer upp i. Är detta rättvist?

Är det meningen att arbetsgivaren ensam ska bestämma löner? Jag tycker det känns otacksamt att lönesättningen fungerar på det sättet. Detta gäller främst de som har samma arbetsuppgifter.

En människa fungerar både kroppsligt och psykiskt. Det kanske därför inte är så underligt att människor sjukskriver sig, när de ser vilken liten lön de får efter många års arbete.

Jag undrar hur fackföreningarna tänkt sig den här saken?

Har fackföreningarna gått arbetsgivarnas väg den här gången?

G M W

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

ÄMNEN:

Löner
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA