Insatsgrupper för unga kriminella

POLISEN2011-03-04

Regeringen har uppdragit åt Rikspolisstyrelsen att i samverkan med ett stort antal myndigheter starta en pilotverksamhet med sociala insatsgrupper mot ungdomsbrottslighet.

Rikspolisstyrelen, RPS, ska enligt regeringens beslut ansvara för en tvåårig pilotverksamhet som ska bedrivas i minst sex och högst tolv kommuner och vara inriktad på unga i åldern 15-25 år. Rikspolisstyrelsen ska samråda med Socialstyrelsen, Skolverket, Arbetsförmedlingen, Kriminalvården, Statens institutionsstyrelse, Ungdomsstyrelsen, Sveriges Kommuner och Landsting och övriga berörda myndigheter som Rikspolisstyrelsen tycker är viktiga att knyta till projektet.

Socialstyrelsen får samtidigt i uppdrag att i samråd med Rikspolisstyrelsen och andra myndigheter ta fram en handledning för riskbedömning, som ska göra det lättare att identifiera unga som riskerar att rekryteras till kriminella nätverk eller som vill hoppa av ett kriminellt nätverk. Socialstyrelsen ska också ta fram en vägledning för vilka stödinsatser som ska ges till de unga som ingår i de sociala insatsgruppernas arbete.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA