Jämställda löner viktig facklig fråga

FÖRDJUPNING: MEDLEM I ST2011-09-07

Namn:Eva Ekenberg
Ålder: 55 år
Bostad: Villa i Eksjö
Familj: Fyra barn, två barnbarn och ett tredje på väg
Yrke och arbetsplats: Områdeschef på Försäkringskassans lokala försäkringscenter i Vetlanda
Månadslön: 48 600 kronor

Arbetsuppgifter: Som områdeschef har jag det samlade ansvaret för Försäkringskassans verksamhet i vårt geografiska område på småländska höglandet. Det gäller allt från budget- och personalansvar till att försäkringen tillämpas enligt gällande regelverk och att handläggningen sker enligt beslutade processer och arbets­metoder. Naturligtvis ska jag och underställda chefer också se till att handläggningen bedrivs effektivt och att vi håller handläggningstiderna. En annan arbetsuppgift är att vara Försäkrings­kassans ansikte utåt mot kunder och samarbetspartners.

Det lokala försäkringscentret ansvarar för handläggning av sjukförsäkring och förmåner vid funktionsnedsättning. Det är samma ansvarsområde som för övriga lokala försäkringscenter i landet, medan de nationella försäkringscentren kan ha lite olika uppgifter. Vi är ungefär femtio anställda här i Vetlanda.

— •l• —

Fritid: Det kretsar oftast kring natur och miljö. Jag gillar trädgårdsarbete, och framför allt ekologisk odling. Jag odlar både för husbehov och är med i en förening som driver en ekologisk visningsträdgård. Syftet med den är att visa hur man odlar ekologiskt, ge tips, idéer och inspiration. Jag är också intresserad av konst och litteratur.

— •l• —

Det bästa med jobbet: Att det är meningsfullt – det är så många som är beroende av att vi gör ett bra jobb. Dessutom har jag fantastiska medarbetare och kolleger.

— •l• —

Det vill jag förändra i jobbet: Jag kommer inte på något särskilt, möjligtvis budgettilldelningen.

— •l• —

Därför är jag med i ST:Jag tycker det är viktigt att gå samman för att kunna påverka och ställa krav. Jag har ett förflutet som fackligt aktiv, både lokalt, regionalt och nationellt på min gamla arbetsplats inom kommunen. För mig känns det naturligt att vara med i ST.

— •l• —

Viktigaste frågan för facket: Ska jag välja en enda får det bli jämställda löner. Även om det har blivit bättre så finns det mer att göra. I övrigt anser jag att facket bör driva och påverka i alla aktuella frågor.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA