Kompetensen förringas

DEBATT: UTLOKALISERING2005-02-23

Ännu en gång så har sittande regering för avsikt att blidka opinionen på orter som hotas av försvarsnedläggningar genom att brutalt rycka undan mattan för anställda på statliga verk och myndigheter.

Har själv drabbats av detta då CSN etablerade kundcenter i Kiruna. CSN fick pengar till detta i tre år. Därefter skulle kundcentret finansieras inom ramen för CSNs budget.

Detta kunde naturligtvis bara gå på ett sätt – ca 140 personer i huvudsakligen södra Sverige blev av med sina jobb då man lade ner elva kontor.

Om man vill sprida statliga verk och myndigheter över hela Sverige (vilket man borde tänkt på långt tidigare) så måste detta ske genom att eventuella nya myndigheter förläggs till orter ute i landet – inte som nu genom att förringa den kompetens som finns på myndigheter och som tar många år att bygga upp både för den enskilde medarbetaren och för myndigheten som helhet.

För övrigt tror jag att väldigt få av de försvarsanställda har rätt utbildning och kompetens för att söka de ny jobben...

Maria

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA