Kriminalvården fick över 2 500 sökande

KRIMINALVÅRDEN2018-03-13

Kriminalvårdens satsning på att rekrytera nya medarbetare har lyckats över förväntan, enligt ett pressmeddelande. 2 552 personer har sökt till de cirka 200 nya tjänster myndigheten ska tillsätta.

Det är ett utökat transportuppdrag som gör att Kriminalvården behöver anställa cirka 200 nya medarbetare, utöver det normala rekryteringsbehovet i år. För att locka nya medarbetare har Kriminalvården annonserat i sociala medier och hållit utställningar både på Stockholms centralstation och i Nordstan, Göteborg.

”Vi är positiva till gensvaret. Vi tror att aktiviteterna på sociala medier och utställningarna i Stockholms central och Nordstan har gjort att folk har fått upp ögonen för oss”, konstarerar Kjell-Arne Sköldh, kriminalvårdschef på HR-avdelningen, i pressmeddelandet.

Just nu arbetar myndigheten med att gå igenom de många ansökningarna, och rekryterare har sedan någon vecka börjat intervjua potentiella medarbetare. Rekryteringen sker till hela myndigheten och inte bara till transportuppdraget. Avsikten är att genomföra också den ordinarie ersättningsrekryteringen till anstalter, häkten och nationella transportenheten.

Sedan 1 januari är Kriminalvården, vid sidan av de egna och Polisens transporter, också huvudansvarig för transporter av klienter från Statens institutionsstyrelse och Migrationsverket, samt för patienter från landstingens tvångsvårdsinrättningar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA