Kundtjänst ger 63 nya jobb

AMS, SOLLEFTEÅ2003-07-30

AMS planerar att inrätta flera kundtjänstavdelningar. Den första etableras nu i Sollefteå.

Av:  Christian Örjestål

Satsningen är ett pilotprojekt och om verksamheten visar sig effektiv kommer tre liknande avdelningar att etableras. I Sollefteå ger satsningen 63 nya jobb.

– Det är mycket värdefullt för Sollefteå och det kommer även att lätta på trycket vid arbetsförmedlingarna, säger ordföranden för ST-AMS i Västernorrland Kjell Bostedt.

Kundtjänsten, som blir ett slags ”call-center”, kommer inte att besluta i ärenden. Istället ska den svara på frågor, guida och underlätta för de arbetssökande.

– Frågor kring a-kassa, olika regler och stödinsatser på arbetsmarknaden kommer att bli den huvudsakliga uppgiften. De som har funderingar ska kunna ringa till kundtjänsten, säger Kjell Bostedt.

Pilotprojektet i Sollefteå kommer att avgöra om en framtida utbyggnad av liknande avdelningar. Därför kommer verksamheten att under det första skedet bedrivas mot ett ”Sverige i miniatyr”.

– Västernorrland, Göteborgs stad, Skåne och Kronoberg kommer att ingå i arbetet. Då får vi se hur det här fungerar mot både storstadsområden och landsbygd.

Under slutet av 2003 ska verksamheten i Sollefteå vara igång. Innan slutet av april ska de 63 tjänsterna ha tillsats.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmiljö
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA