Lita inte på Reinfeldt

DEBATT2005-09-13

Något helt unikt har hänt i svensk inrikespolitik. Moderaterna, med Fredrik Reinfeldt i spetsen, har gjort en helomvändning och säger sig plötsligt om inte älska, så åtminstone vilja ha bra relationer till fackföreningsrörelsen.

De tycker heller inte längre att det arbetsrättsliga regelsystemet måste inskränkas och göras mer arbetsgivarvänligt. Man tror till och med numera på kollektivavtal som bra lösningar för att reglera umgänget på arbetsmarknaden.

Men tro honom inte. Gå inte på bluffen!

För en bluff av stora mått är det. Det är valår nästa år och det handlar om taktik. Ett simpelt försök att locka till sig framförallt socialdemokratiska väljare som tröttnat på Perssons suddiga politik, helt enkelt.

Om Reinfeldt får ta över taktpinnen kommer han och hans borgerliga kamrater nog så snabbt fixa till arbetsrätten så att arbetsgivarna kan anställa och avskeda efter behov och konjunktur, och kollektivavtalet holkas ur och ersättas med tusentals olika lokala avtal, utan samordning och insyn.

Moderaterna har aldrig varit och kommer aldrig att bli ett fackföreningsvänligt parti, det visar historien klart och tydligt.

Omoderat

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA