Migrationsverket får hjälp av försvaret

FLYKTINGAR2015-11-10

Migrationsverket får hjälp från Försvarsmakten att hantera den stora belastningen på myndigheten. Cirka 30 personer går in och stöttar myndighetens staber i alla sex regioner.

I slutet av september vände sig Migrationsverket till flera andra myndigheter, däribland Försvarsmakten, för att fråga om de skulle kunna stötta med personal. Migrationsverkets regioner Väst, Stockholm, Mitt och Nord redan fått förstärkning med fem personer vardera från Försvarsmakten till varje regionkansli. Även region Öst och Syd kommer i närtid att få samma form av stöd.

”Den situation som vi befinner oss i är en nationell angelägenhet och då krävs det att myndigheter samarbetar, så det här är ett välkommet stöd. De fem personer från Försvarsmakten som nu gått in i vår stab kommer bland annat att hjälpa till med att hantera informationsflödet, sammanställa uppdrag och lägesrapporter”, säger Margareta Johnson, krisledare i region Väst på Migrationsverket, i ett pressmeddelande.

I Försvarsmaktens uppdrag ingår bland annat att ta fram en behovsanalys och bidra med stöd till staberna. Stödet ska erbjudas åtminstone året ut.

Sedan tidigare stöttar personal från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, regionerna i Syd, Stockholm och Väst, och huvudkontoret i Norrköping. Migrationsverket får också stöd från Kriminalvården i region Syd och Väst. Diskussioner pågår med fler myndigheter om möjligheten att bidra med personal.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA