Migrationsverket fortsätter avveckla boenden

MIGRATIONSVERKET2017-09-13

Migrationsverket kommer successivt att fortsätta minska antalet boendeplatser under nästa år. Under 2018 ska cirka 13 700 platser i lägenheter och 2 100 platser i kollektiva boenden avslutas.

Enligt Migrationsverkets prognoser kommer trenden med allt färre asylsökande att hålla i sig under nästa år. Det innebär att myndigheten kommer att fortsätta att dra ned antalet boendeplatser. Fem av myndighetens regioner kommer att avveckla totalt cirka 13 700 boendeplatser i lägenheter, med ungefär fyra personer i varje, och cirka 2 100 platser i kollektiva boenden. Neddragningen omfattar inte region Stockholm, eftersom Migrationsverket inte har några lägenheter där.

”Vi måste anpassa vårt boendesystem till dagens situation och vår prognos för att undvika att stå med tomma platser”, kommenterar Kenneth Karlsson, chef för Migrationsverkets boendesektion, i ett pressmeddelande.

Neddragningarna innebär att asylsökande kommer att behöva byta boende under tiden de väntar på asylbeslut. Migrationsverket kommer att om möjligt ta hänsyn till de sökandes ärende, skolgång och individuella behov.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA