Miljoner satsas på hälsovård

HÄLSA2003-10-15

Högskolan i Trollhättan/Uddevalla storsatsar på de anställdas hälsa.

– Vi ska utgå från vad som är friskt och inte från ett sjukdomsperspektiv, säger STs sektionsordförande Sandra Öhrström.

Hon är med i den grupp som leder projektet. Idén om hälsoprojektet föddes på ett seminarium för högskolans arbetsmiljökommitté.

–Hälsa handlar inte bara om friskvård, utan också om arbetsbelastning och ledarskap, säger Sandra Öhrström.

Gruppen har tillsammans med Utvecklingsrådet utarbetat en projektbeskrivning.

I våras beslutade rådet att satsa fyra miljoner kronor på projektet under tre år. Det finns ett förslag om att budgeten ska vara 13 miljoner kronor.

–Tidigare var facket mest pådrivande i arbetsmiljöfrågorna, men här har arbetsgivare och fack jobbat gemensamt, förklarar Sandra Öhrström.

Förutom individuell friskvård ska även verksamhetsutveckling och ledarutveckling ingå i hälsoprojektet.

–Det vi ska göra är att skapa ett forum för arbetsmiljöfrågor, med extra resurser utifrån, säger Sandra Öhrström.

Under hösten har en enkät skickats ut för att få fram vad de enheterna vill jobba med.

– Det ska vara högsta delaktighet för fotfolket.

Utvecklingsrådet

I Utvecklingsrådet ingår parterna inom Arbetsgivarverkets område. Rådet ger stöd till i första hand partsgemensamt lokalt utvecklingsarbete.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmiljö
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA