MSB skjuter upp nedläggningsbeslut

MSB2015-04-27

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har senarelagt sitt beslut om att eventuellt lägga ned någon av myndighetens räddningsskolor. Ett ställningstagande väntas tidigast i december.

MSB ser nu över sin verksamhet utifrån flera aspekter. Bakgrunden är att myndigheten fått ett minskat anslag för både 2015 och 2016.

En av de frågor som utreds är om utbildningsverksamheten ska koncentreras till en räddningsskola, Revinge i Skåne eller i Sandö i Ångermanland.  

En rapport som gjorts visar visserligen att det finns en överkapacitet i dag och att det på sikt innebär lägre kostnader att bedriva verksamheten på en ort. Men det finns också en mängd osäkra faktorer som kan påverka både utbildningsvolym och behov av egen utbildningskapacitet, enligt rapporten.

Därför har myndighetens generaldirektör Helena Lindberg beslutat att avvakta en mer omfattande utredning som pågår inom myndigheten om hur MSB ska organisera en ekonomiskt och kvalitativt hållbar utbildningsverksamhet.

Den utredningen ska lämnas sin rapport i december 2015. Först därefter kommer Helena Lindberg att besluta om räddningsskolornas framtid.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA