Myndigheter får bakläxa igen

JÄMSTÄLLDHET2003-11-24

Respiten hjälpte föga. Bara tre av de tio statliga myndigheter som fått anstånd för att göra en ordentlig jämställdhetsplan får godkänt av Jämo.

Jämställdhetsombudsmannen, Jämo, gjorde i våras en granskning av elva utvalda myndigheters jämställdhetsplaner. Bara en plan godkändes.

I de övriga tio saknades framför allt lönefrågorna: lagen kräver att lönerna ska kartläggas och analyseras varje år och, om osakliga löneskillnader uppdagas, att en handlingsplan görs för att komma till rätta med dem inom tre år.

Myndigheterna fick tid över sommaren att komplettera planerna mot att de skickade medarbetare till Jämos utbildning om jämställdhetsplaner. Men när Jämo nu gått igenom de omarbetade planerna har de inte blivit så mycket bättre.

Endast Vägverket, AMS och CSN klarar kraven. Sju av de elva myndigheterna saknar alltså fortfarande godkända jämställdhetsplaner.

– I samtliga fall är det fortfarande lönekartläggning och löneanalys som saknas, säger Dennis Kullman på Jämo.

Men flera av de granskade myndigheterna säger att de arbetar med frågan. Rikspolisstyrelsen lovar att ha kartläggning och analys klar i mars nästa år och inom kriminalvården pågår ett arbetsvärderingsprojekt. Socialstyrelsen och Riksskatteverket ska förbättra sin lönestatistik för att sedan fortsätta med kartläggning och analys.

Dennis Kullman understryker att det inte krävs en systematisk arbetsvärdering för att kunna göra en acceptabel jämställdhetsplan.
– Man kan redovisa det löneläge man har i dag och sedan titta på lika och likvärdiga arbeten. Om man är osäker på några tjänster kan man göra en regelrätt arbetsvärdering på just dem.

Jämo ska nu ha överläggningar med de myndigheter som inte är godkända. Sedan får de ytterligare tid på sig att uppfylla lagens krav.

– I slutändan finns möjligheten att lämna ärenden till jämställdhetsnämnden, som kan utkräva vite, säger Dennis Kullman.

Jämo har också gjort separata granskningar av regeringskansliet, Arbetslivsinstitutet och Riksrevisionsverket, RRV. Arbetslivsinstitutets jämställdhetsplan godtas, men regeringskansliet får i bakläxa att kartlägga och analysera löneskillnader bland annat mellan grupper med typiskt ”kvinnoarbete” och andra grupper som har ett likvärdigt arbete.
RRVs plan är inte heller tillräckligt bra, men eftersom myndigheten läggs ned nästa år lägger Jämo deras ärende till handlingarna.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA