Nödvändigt modernisera

DEBATT: DEBATT2003-12-12

Håller helt med dig Ingvar Larsson – vi ska tillvarata chefernas intressen, även de har rätt till en anställningstrygghet. Ditt perspektiv på en kompetenshöjning av cheferna delar jag också till fullo. Inte en enda chef ska behöva sparkas.
Däremot anser jag att SiS bör modernisera sin ledningsfunktion genom att redan idag förebereda de stora pensionsavgångar som är på gång bland institutionscheferna.

Mitt förslag går ut på att SiS fortsättningsvis anställer chefer på andra villkor än de nuvarande – tidsbestämda förordnanden som måste bli föremål för arbetsgivarens och de fackliga organisationernas gemensamma bedömning huruvida fortsatt förordnande ska ges eller inte. En anställningsform som inte står i motsättning till chefernas anställningstrygghet, eftersom de i botten på förordnandet har en tillsvidareanställning inom myndigheten.
Svårare än så är det inte och det förvånar mig att det utgör en meningsskiljaktighet mellan mig och Ingvar Larsson, eftersom mitt förslag minst av allt utgör ett revolutionerande nytänkande.
De flesta myndigheter anställer chefer enligt liknande modeller idag – varför då inte inom SiS?

Det vore synd om SiSs missade tillfället eftersom de kommande åren ger ett gyllene tillfälle att genomföra förändringen utan att en enda av de nuvarande cheferna behöver drabbas negativt. Myndigheten och facken har alla möjligheter att i samverkan genomföra den nödvändiga moderniseringen på ett utmärkt sätt – varför då inte gripa tillfället? Särskilt som det kan bana för en kommande positiv utveckling av både personalens arbetsmiljö och kvalitén på verksamheten.

Gay Glans 

Fakta

Gay Glans, Lund, är behandlingsassistent och ledamot i styrelsen för ST-SiS region Syd

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA