”Ny ledning löser inte problemen”

DO2011-02-01

STs ordförande Annette Carnhede anser att flytten av Katri Linna från jobbet som DO inte löser myndighetens problem. ”Jag hade hoppats de skulle ha fått förutsättningar att själva jobba vidare med att åtgärda arbetsmiljön”, säger hon.

Enligt Annette Carnhede har DO påbörjat ett seriöst åtgärdsprogram för att komma tillrätta med arbetsmiljöproblemen på myndigheten.

– Jag hoppas regeringen inser att det inte hjälper att bara byta ut ledningen om man ska komma till rätta med arbetsmiljön, säger Annette Carnhede.

Hon anser också att det kan ge dåliga signaler till andra generaldirektörer när regeringen byter ut en chef efter några veckors turbulens i media.

– I det läget är det önskvärt att man i stället står upp för sin gd.

Annette Carnhede säger att det kan komma till en punkt när en ledning behöver bytas ut, men först måste man ge de berörda en chans att själva lösa problemen.

 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Christine (ej verifierad) ons, 02/02/2011 - 12:41
Att man nu beslutat om ett skifte beror väl just på att det funnits gott om tid att åtgärda problemen och man bedömmer att det inte finns förutsättningar för förbättringar. jag tror inte det var ett enkelt quick fix beslut.
Inlagt av Mer av samma sort (ej verifierad) tors, 02/03/2011 - 11:27
Är det något som kännetecknat regeringen Reinfeldt och som den förtjänar kritik för, så är det just en utpräglad fallenhet för quick fix-beslut.

Sedan kan mycket väl Linna agerat olämpligt som chef. Hur hopplös hon är kan jag inte bedöma.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA