Nya jobb ger mer att göra för Ams

BUDGETEN2005-09-27

Regeringens sysselsättningspaket betyder mer jobb för de anställda inom Arbetsmarknadsverket.

Arbetsförmedlingarna får en tillfällig förstärkning med 80 miljoner kronor 2006 och regeringen beräknar att lika mycket behövs 2007.

– Det blir en ganska rejäl ökning av de arbetsmarknadspolitiska programmen. Vi har fått pengar till totalt 450–500 nya tjänster för 2006 och 2007 och ska anställa arbetsförmedlare, säger Ams personaldirektör Anders Rydh.

Passa ihop jobb och sökande

I de tjänsterna ingår de 200 nya arbetsförmedlare som enligt budgetförslaget ska förbättra matchning av lediga jobb och arbetssökande. Arbetsförmedlingen samarbetar också med Försäkringskassan när det gäller att matcha långtidssjuka mot lämpliga jobb.

Önskar mer resurser

På frågan om förvaltningsanslaget, cirka 5 miljarder kronor, räcker för uppgifterna svarar Anders Rydh:

– Vi gillar läget men hade önskat lite mer resurser.

Samma inställning har ST inom Arbetsmarknadsverket.

– Bra att vi får 450 nya medarbetare men tjänsterna räcker inte om vi ska klara det utökade uppdraget bra, säger avdelningsordföranden Thomas Fager.

– Vår arbetssituation är pressad redan. Förra året tillkom friåret som ny uppgift utan att vi fick extra pengar och det finns kvar nästa år också.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA