Odrägligt liv på bänken

DEBATT: ARBETE2005-06-20

Till alla politiker i Sverige:
Jag vet inte hur ni ansvariga politiker tänker, men jag tycker att stat och kommun ska stå som föredömen när det gäller att stötta sina långtidsarbetslösa medborgare.

Det kan inte vara lönsamt att se folk gå ner sig i tröstlöshet.

Var finns er vilja?

Jag tror inte ni förstår fullt ut hur det är att vara en levande vandringstrofé mellan ren arbetslöshet, praktikplatser, EU-projekt, kurser och allsköns upptänkliga åtgärder.

Att duga bara när det gäller att arbeta gratis åt andra eller vara vikarie och sitta på avbytarbänken, för att som nödlösning få rycka in när det passar, är ingen avundsvärd tillvaro för någon i längden.

Hur kan ni politiker, samtidigt med alla brister som finns, utan betänkligheter pumpa in miljoner i från början dödfödda projekt istället? Då finns det pengar.

I mina ögon verkar det som att för er är en snygg fasad utåt det viktigaste av allt.

Har inte alla rätt till ett drägligt liv i Sverige? Vi är många dugliga människor som står utanför, varför tänker ni inte på oss?

Zeke Varg

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA