Planerad trafik på Västerås flygplats

LUFTFART2011-03-01

Västerås flygplats behövde inte stoppa den reguljära trafiken i dag tisdag, när företaget ACR tog över flygledningen. Men privat trafik är inställd, enligt flygplatschefer Mikael Nilsson.

Långt in på måndagskvällen var det ovisst om Västerås flygplats skulle kunna upprätthålla flygtrafiken. De fem flygledarna, alla ST-medlemmar, hade under dagen tackat nej till att gå över från Luftfartsverket när bolaget ACR tog över. Vid femtiden på eftermiddagen hade ACR inte heller fått tillstånd från Transportstyrelsen att driva trafik på någon av de flygplatser de tagit över: Örebro, Växjö och Västerås.

Men frågetecknen rätades ut under kvällen, och vid niotiden på kvällen kom det sista tillståndet, för Västerås. ACR hade då lyckats bemanna även Västerås flygplats, genom att låna in flygledare från Örebro. De har också kontrakterat en pensionerad flygledare, säger Lars Rörick på ACR. Men det räcker förstås inte på sikt.

– Nu får vi göra vår planering. Och vi har inte låst dörren för de tidigare flygledarna i Västerås.

Han säger att ACR överväger att förbättra villkoren för att få tillbaka personalen i Västerås.

– Och det kanske känns annorlunda för dem nu när de inte har något jobb att gå till.

Lars Rörick medger att företaget begått misstag. Förhandlingarna om inrangering av Luftfartsverkets flygledare startades sent och drog ut på tiden, vilket medförde att personalen fick se villkoren först i går.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Pilot (ej verifierad) tis, 03/01/2011 - 16:45
Så nu är västerås flygplats inte öppen för allmän/taxi/skolflyg längre? Undrar om flygplatschefen är nöjd med resultatet...?

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA