Polisen i region Syd nyanställer 96  

POLISEN2016-06-23

Polisen i region Syd rekryterar nu 96 civila medarbetare till bland annat receptioner, utredningsverksamhet och planering. Samtidigt pågår rekrytering till kontaktcenter och regionledningscentral.

Rekryteringen av de nya civila medarbetarna har enligt ett pressmeddelande möjliggjorts genom att regionen fått extra medel med anledning av den förändrade omvärldssituationen. Avsikten är att de nya civila medarbetarna ska frigöra poliser så att de kan arbeta i yttre tjänst och med migration och gränskontroll. 

”Det är oerhört glädjande att vi nu kan se ett tillskott av medarbetare till en verksamhet som är hårt ansträngd idag med tanke på den förnyade omvärldssituation som vi har att hantera”, skriver regionpolischef Annika Stenberg i pressmeddelandet. 

De nya medarbetarna kommer att fördelas över regionen med 23 medarbetare i Malmö, 22 i södra Skåne, 14 i nordvästra Skåne, 17 i sydvästra Götaland och 11 i sydöstra Götaland. De 96 medarbetarna kommer att förstärka i utredningsverksamheten med framför allt utredningar av mängdbrott, i receptioner samt i personalplaneringen. 

Samtidigt pågår rekryteringen av ett stort antal medarbetare till polisens kontaktcenter och till regionledningscentralen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA