Polisen varslar om övertalighet

POLISEN2010-08-12

Polisen i Norrbotten minskar den civilanställda personalen med sex årsarbetskrafter. Också i Sörmland, Västernorrland, Kalmar, Kronoberg och Västra Götaland hotas civilanställda av neddragningar.

– Målet är att inte behöva säga upp någon, men det kan inte uteslutas, säger Norrbottens länspolismästare Håkan Karlsson i ett pressmeddelande.

Polisen har i hela landet fått ett stort tillskott av poliser de senaste åren. Samtidigt har många polismyndigheter problem med sin ekonomi och tvingas därför spara. Det drabbar nu de civilanställda. De senaste fyra åren har inneburit ett nettotillskott på 20 procent fler poliser för Norrbottenspolisen. Samtidigt har det totala antalet civilanställda legat konstant.

Det varsel som nu ska förhandlas med facken ST och Saco gäller driftinskränkningar som inleds från och med den 1 september. Målsättningen är att ingen ska behöva sägas upp, men det kan inte uteslutas ifall man tackar nej till annat arbete. Alla kommer att erbjudas omplaceringar.

Neddragningarna sker inom verksamhetsstödet, receptionsverksamheten, planeringsfunktionen och det administrativa stödet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA