Polisförbundet förbereder sig för konflikt

POLISEN2015-10-23

Polisförbundet förbereder sig för konflikt efter att man inte lyckats komma överens med arbetsgivaren om nya löner. I ett pressmeddelande skriver de att omorganisationen har skapat en organisation i kaos.

”Polismyndigheten har återigen avvisat våra krav på en rimlig värdering av polisyrket”, skriver Polisförbundet i ett pressmeddelande.

Men de skriver också att anledningen till att de nu förbereder sig för konflikt inte bara är frågan om lönerna. Ilskan och frustrationen hos medlemmarna har nått kokpunkten, skriver Polisförbundet, som menar att organisationen är i kaos.

”Våra medlemmar har fått nog. Nu räcker det! Missnöjet med lönen är centralt, men oredan i organisationen väger minst lika tungt. Poliserna arbetar under orimliga förhållanden med usel arbetsmiljö, ohållbar arbetsbelastning och obegripliga beslutsvägar”, skriver Polisförbundets ordförande Lena Nitz.

Polisförbundet kräver bland annat att erfarenhet i yrket värderas högre och att lägstalönerna höjs till minst 25 000 kronor.

Polisförbundet är bundet av fredsplikt till dess att de centrala avtalen löper ut i oktober 2016.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Polisen
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA