Problemen finns inte bara hos DO

DEBATT: DO2011-02-10

Problemen hos DO speglar ett växande problem inom flertalet myndigheter i Sverige. Svenska myndigheter och företag skulle tjäna på att tala mer om ledarrollen, anser Kjell Johansson i Jokkmokk.

I ST Press nr 1/2011 beskrivs problemen hos Diskrimineringsombudsmannen och på ledarsidan kommenteras situationen på myndigheten under rubriken »DO väl värd att värna«.

Dessvärre tror jag problemen hos DO speglar ett växande problem inom flertalet myndigheter i Sverige.

Som före detta anställd vid tre olika länsstyrelser tror jag mig veta vad jag talar om. Jag menar att orsakerna är flera.

Den auktoritära ledarstil som går att spåra i ST Press rapportering är en viktig orsak. Jag tror att svenska myndigheter och företag skulle tjäna på att tala mer om ledarrollen, som snarast bör vara att »gå före« och inspirera i stället för att skapa ett tryck, skrämma till resultat eller topprida de som ska ledas.

En annan viktig uppgift för både ledare och anställda är att skapa tydlighet i roller, riktlinjer och förordningar som styr verksamheter, så att alla får frihet att känna vad som är det egna ansvaret, och att detta ska kunna genomföras under ordinarie arbetstid.

För det tredje måste resurserna stå i proportion till myndighetens arbetsuppgifter, så att både chefer och anställda får en rimlig chans att utföra sina uppdrag. Ofta är det inte så, vilket skapar stress och frustration. I en sådan situation är det viktigt att chefer tar sitt ansvar att signalera skevheterna i verksamheten till sina uppdragsgivare. Det är viktigt att våga göra detta även om den egna verksamheten då blir ifrågasatt. Chefens roll är inte enbart att säga ja till alla nya föreslagna uppdrag, acceptera alla nedskärningar i anslag eller spara sig ur kriser.

Till slut vill jag framhålla vikten av att ge medarbetare rimlig chans till arbetsro att verkligen jobba med det man ska. Ständiga omorganisationer, byten av datasystem eller ändringar i andra typer av verksamhetsstöd skapar ofta onödig stress, som tär på förmågan att jobba effektivt med det man ska.

Kjell Johansson, Jokkmokk

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA