Regeringens lokaler ska renoveras

REGERINGEN2017-09-15

Regeringskansliet får lämna Rosenbad under 2018 och hålla till i andra lokaler i kvarteret Björnen vid Drottninggatan i centrala Stockholm. Renoveringen av Rosenbad beräknas vara klar 2021.

Regeringen har ställt sig bakom en begäran från Statens fastighetsverk, SFV, att genomföra projektering och inledande arbeten inför en renovering av kvarteret Rosenbad, där en del av regeringen och Regeringskansliet har sina lokaler. Arbetena kommer att inledas under hösten 2018 och enligt tidsplanen ska regeringen kunna flytta tillbaka till de då nyrenoverade lokalerna sommaren 2021.

SFV har löpande genomfört renovering av sina fastigheter i södra Klara norr om riksdagshuset och Gamla stan. Bedömningen är att kvarteret Rosenbad i Gamla stan är nästa fastighet som behöver renoveras. Där har ingen övergripande renovering gjorts sedan början av 1980-talet.

Bara projektering och inledande arbeten beräknas kosta 300 miljoner kronor. Som hyresgäst kommer regeringskansliet att få stå för kostnaderna för vissa verksamhetsanpassningar av lokalerna i Rosenbad, i övrigt står SFV för renoveringen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA