Regionchef inom Polisen avgår

POLISEN2017-01-09

Nu lämnar Polismyndighetens hårt kritiserade regionchef Annika Stenberg jobbet med omedelbar verkan. Det var efter samtal i dag med rikspolischefen, som beskedet kom. Polisförbundet har tidigare krävt hennes avgång.

”Annika Stenberg har, efter samtal med mig, nu valt att lämna över arbetet i regionen till en ny kraft”, skriver Dan Eliasson i ett pressmeddelande.

Chefen för Polisens region syd, Annika Stenberg, tillsattes samtidigt med att den nya Polismyndigheten sjösattes i januari 2015. Sedan dess har hon kritiserats både av ST och Polisförbundet.

I april 2015 kritiserade båda förbunden henne för att rekryteringen av en tidigare kollega från Skatteverket inte gått rätt till.

I november 2016 krävde Polisförbundet i region syd Annika Stenbergs avgång med hänvisning till toppstyrning, oförmåga att lyssna på medarbetarna och dålig kunskap om polisens verksamhet.

”Jag har tillsammans med polisförbundet krävt avgången. Vi är av naturliga skäl nöjda med beslutet om att hon väljer att lämna”, säger Sophia Willander ordförande för Polisförbundet syd till Kvällsposten.

Tillförordnad regionpolischef blir Klas Friberg, i dag regionchef i region väst. Annika Stenberg stannar inom Polismyndigheten och kommer att leda arbetet med en strategi för medborgarmötet som bland annat innebär ökad digitalisering och fler e-tjänster.

”Det har varit två år fyllda med både utmaningar och glädje, men de har också varit oerhört slitsamma. Därför har jag nu kommit till en punkt där jag väljer att lämna över det pågående förnyelsearbetet i regionen för att istället ägna mig åt det område som ligger mig närmast om hjärtat – service till medborgarna” skriver Annika Stenberg i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA