Rekrytering i rekordfart

LINNÉUNIVERSITETET2012-11-15

På Linnéuniversitetet pågår rekrytering i rekordfart till den nya organisationen som ska sjösättas vid årsskiftet. Och det är inte alltid ST får vara med på tåget. ”Det känns som om det är hela havet stormar här”, säger Annika Aronsson, sektionsordförande för ST.

Inte förrän 12 december väntas Linnéuniversitetets styrelse ta det formella beslutet om ny organisation. Trots det pågår ett intensivt rekryteringsarbete. Den nya organisationen väntas träda i kraft 1 januari 2013. De nuvarande 12 institutionerna ska då delas upp i 36 och det införs fem fakulteter.

På kort tid ska universitetet därför rekrytera inte mindre än trettiosex prefekter och fem dekaner till den nya organisationen.

För att genomföra rekryteringen har ledningen gått ut med direktiv om hur rekryteringsprocessen bör gå till. I direktiven står det tydligt uttalat att både personalorganisationer och studentorganisationer ska ges möjlighet att träffa kandidaterna.

− Det har fungerat väldigt olika. Vissa institutioner har gått enligt regelboken, andra kan man ha fått ett mejl ifrån att de har glömt bort den fackliga sidan. Och det finns dekaner som tycker att de kan välja själva, och det finns de som anordnat val, säger Annika Aronsson, sektionsordförande för ST.

Från att ha talat om omorganisationen under en lång tid går det nu väldigt fort, konstaterar hon.

Omorganisationen innebär en stor förändring för universitetets administratörer. Nu hör administratörerna till respektive institution, efter omorganisationen ska de ha sin organisatoriska hemvist och chef på någon av de fem fakulteterna. Enligt Annika Aronsson säger ledningen att huvudprincipen är att de kommer att sitta kvar ute på institutionerna.

− Men visst finns det ändå en oro hos en del om vad som händer med dem och deras roll efter nyår.

ST har tidigare uttalat att det anser att verksamheten blir lidande om man samlar all administrativ personal på ett ställe.

− Personalen behöver finnas till för lärarna och studenterna i verksamheterna ute på institutionerna.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA