Revisorers kritik upprör verkschef

DOMARLÖNER2003-12-11

Domstolsverkets generaldirektör rasar över kritiken från Riksdagens revisorer mot de höga domarlönerna.

Av:  Christian Örjestål

– Rapporten är fullständigt undermålig, dåligt gjord och det är beklämmande att de lämnat ifrån sig den. Det är synd om de lyckas att lura omgivningen på det här sättet.

Domstolsverkets generaldirektör Stefan Strömberg är irriterad över Riksdagens revisorers rapport om domarlöner.

Rapporten kritiserar Domstolsverket för att späda på risken för ökad löneglidning inom statsförvaltningen och för att använda ett ålderdomligt lönesystem. Revisorerna anser också att statens arbetsgivarroll är svag.

– Jag har diskuterat rapporten med revisorerna men det känns som om de inte förstod vad vi sa, fortsätter Stefan Strömberg.

– Om vi inte förstod? Då får Stefan Strömberg vara tydligare, säger Per Rosengren (v), andre vice ordförande för Riksdagens revisorer. Vi var fyra ledamöter från riksdagsrevisorerna som träffade honom och alla tolkade det han sa på ett och samma sätt. Stefan Strömberg kritiserar oss men pratar samtidigt i egen sak och det får stå för honom.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Rättsväsende
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA