Så här skrev jag om polisen och passen

DEBATT: PASSEN2005-06-20

Ywonne Bohström uppmanar mig i förra numret av ST Press att skaffa mig inblick i polisens verksamhet. Det har tydligen hänt väldigt mycket sedan jag lämnade mina förtroendeuppdrag i polisnämnden i Täby.

Jag har inte påstått att det är poliser som sköter passhanteringen, men det är polisen som gör det.

Nu har det tydligen hänt väldigt mycket positivt inom polisen. Jag tolkar Karin Svennings svar, också i nummer 8, så att det numera finns alldeles tillräckligt många civilanställda inom polisväsendet. Antalet civilanställda gör att inga poliser behöver utföra administrativa rutinuppgifter längre.

Det är till och med så att de som är passhandläggare utför uppgifter som borde ha utförts av poliser eller är det en feltolkning?

För mig är det viktigt att allmänheten har tillgång till samhällsservice. Jag upprepar därför min fråga: Har närpolisreformen redan blivit inaktuell? Är det fel att byta serviceställe i anledning av att ett stort antal närpolisstationer läggs ned?

Avslutningsvis vill jag påpeka att textstycket i fetstil under inklippet av min insändare i nr 8 inte är mina ord. Som jag tolkar mina egna ord så önskar jag inte ge länsstyrelserna något uppdrag att expediera pass.

Rolf Nielsén

Folkpartiet liberalerna, Ekerö

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA