Annons:
Vikariat
Ditt jobb
AVElin Ekselius0 kommentarerTyck till!

Så lyckas du bäst på ditt vikariat

Att vara vikarie kan vara både roligt och nervöst. Om du är osäker i början – berätta det. Oftast förväntas inte att du ska kunna allt direkt. Men om du drömmer om att få stanna kvar är det viktigt att du sedan kan visa resultat.

Det finns vissa kortare inhopp där en vikarie förutsätts kunna utföra de ordinarie arbetsuppgifterna direkt – men det är väldigt ovanligt, säger Monica Renstig, som arbetar som karriär­rådgivare.

– Det kan till exempel vara så om du är inhyrd genom ett bemanningsföretag som ekonomiassistent eller receptionist. Då kanske företaget har garanterat din kompetens.

Men oftast finns inga förväntningar på att du ska kunna leverera direkt, säger hon.

Tvärtom är introduktionen nödvändig för att du ska kunna utföra ett bra arbete.

– Den är helt avgörande, menar Monica Renstig.

Hon konstaterar att alla vikarier behöver en hel del praktisk information – om arbetsplatsen och uppgifterna, rutiner, utrustning och datorprogram.

Inger Ehn Knobblock, som arbetar som karriärcoach på ST, betonar att du också behöver få introduktion till den kultur som råder på arbets­platsen:

– Allt det sociala, till exempel. Hur ser vanorna ut, vem kan man vända sig till, var brukar man äta lunch och fika? Att få reda på sådant är jätteviktigt för att man ska få bra förutsättningar på arbetsplatsen.

Men det kan hända att man som vikarie känner sig osäker och otillräcklig – trots att man har fått introduktion. Kanske tvivlar man på sin för­måga eller är osäker på om man faktiskt gör rätt. Inger Ehn Knobblock tycker att det är viktigt att ta reda på om det finns något verkligt problem, eller om man har drabbats av hjärnspöken:

– Känner du att du behöver mer respons på det du gör – be om det! Både du och arbetsgivaren har samma intresse, och det är att du ska göra ett bra jobb. Då är det viktigt att du har rätt förutsättningar. Till exempel ska förväntningarna på dig vara tydliga.

Monica Renstig tycker att en viss osäkerhet är ofrånkomlig:

– Det är självklart, för du är mer ovan. Därför ska man som vikarie ha lite is i magen och inte känna efter alltför mycket. Kompetens är faktiskt något som man utvecklar medan man jobbar.

Hon tycker att medarbetare ibland kan tro att de ska bli tryggare av »ännu mer arbetsbeskrivningar och instruktioner« – även när det enda som faktiskt ökar tryggheten är mer erfarenhet.

För att inte behöva avbryta med frågor hela tiden tycker Monica Renstig att det kan vara klokt att skriva ned och samla ihop dem.

– Allt som inte är akut kan du samla ihop och ta på samma gång, kanske en gång i veckan. Det ger ett bra intryck, och du kommer då att märka att många saker har löst sig själva under tiden.

Hon tycker också att det kan vara klokt att rådfråga vänner och kolleger på andra arbetsplatser, om de har kompetens inom området.

Om du som vikarie drömmer om att få stanna på arbetsplatsen är det viktigaste att faktiskt göra ett bra jobb.

– Producera och leverera! säger Moni­ca Renstig. Gör gärna lite mer än det förväntade om du har möjlighet. Då sticker du ut.

Du behöver också berätta att du gärna skulle vilja stanna kvar. Inger Ehn Knobblock säger att man som vikarie kan tro att alla redan har förstått det.

– Men chefen läser inga tankar. Berätta hur bra du trivs och att du är intresserad av en förlängning eller tillsvidareanställning.

Som tillfällig inhoppare ser man saker med friska ögon. Men att i den rollen komma med förslag till förbättringar och förändringar på arbetsplatsen kan vara känsligt.

– De flesta vill spontant inte ha förändringar, säger Monica Renstig.

Inger Ehn Knobblocks råd är att lägga fram sådana idéer varsamt:

– Man måste vara respektfull. Du kanske faktiskt har bättre idéer än dem, men det är lätt att uppfattas som arrogant om man dundrar in första veckan och säger »Det är mycket bättre att göra så här!« Det kan vara klokt att avvakta lite grann: samla tankarna i en idébok och presentera dem när du har lärt känna arbetsplatsen lite bättre, råder hon.

För att få gehör för dina förslag behöver du kunna se situationen från före­tagets eller arbetsplatsens perspektiv, säger Monica Renstig:

– Vad har de att vinna på förändringen? Om du lyckas hålla det perspektivet och dessutom har en hövlig och trevlig attityd har du goda chanser att få igenom bra idéer.

Men hur duktig och trevlig du än är finns inga garantier för att du får stanna. Även om arbetsgivaren gärna skulle vilja ha dig kvar är det inte säkert att det finns någon ledig tjänst.

– Då gäller det att vara uppfinningsrik. Tänk kreativt! Vad finns det för närliggande uppgifter som ingen utför i dag? Kanske behövs ett nyhetsbrev, eller tydligare sammanställningar av statistik?

Monica Renstig menar att det kan gå att hitta många öppningar.

– Om du väl börjar göra sådana saker kan du snart ha uppfunnit en helt ny tjänst, som arbetsgivaren faktiskt har ett stort behov av.

Tänk på detta när du vikarierar
  • Se till att du får tillräcklig introduktion. Att ställa frågor innebär inte att du är besvärlig – det är tvärtom nödvändigt för att du ska kunna göra ett bra jobb.
  • Oroas inte av lite osäkerhet. Kompetens byggs upp medan du jobbar, det är helt naturligt att känna sig lite osäker i början.
  • Samla ihop de frågor som inte är akuta. Då behöver du inte fråga hela tiden, utan kan till exempel göra det någon gång i veckan.
  • Skriv ned goda idéer till förändringar – och presentera dem när du har landat lite mer på arbetsplatsen. Var varsam och respektfull när du tar upp dem.
  • Om du gärna vill stanna på arbetsplatsen – säg det. Utgå inte från att arbetsgivare och kolleger kan läsa dina tankar.
Bli den första att tycka till!
STNyhetInför valet i höst kommer ST att driva krav på mer personal på myndigheterna, meddelarskydd för bolagsanställda och en nollvision för hot och våld.
HögskolanNyhetAndelen studenter med utländsk bakgrund vid svenska lärosäten fortsätter att öka. Under läsåret 2016/17 hade nästan var fjärde nybörjare vid högskolan utländsk bakgrund, enligt statistik från UKÄ.
STNyhetDet blev inget namnbyte för ST. Efter en intensiv debatt om både omröstningsproceduren och sakfrågan röstade 61 kongressombud för förbundsstyrelsens namnförslag Sterka och 59 för ST. Men eftersom en namnändring skulle ha krävt två tredjedels majoritet räckte det inte.
Val 2018FördjupningOavsett vem som vinner valet är det stor sannolikhet att arbetsrätten förändras. De borgerliga partierna vill ändra turordningsreglerna för att ge företagen bättre villkor. På den andra sidan blockgränsen vill politikerna i stället skärpa reglerna för tillfälliga anställningar.
FORSKNINGNyhetRegeringen har beslutat om ett särskilt gästforskningprogram för amerikanska klimat- och miljöforskare. Motiveringen är att president Trump gjort omfattande nedskärningar på området.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingen har bristande kunskap om vilka effekter olika insatser ger för nyanlända. Det konstaterar Riksrevisionen efter en granskning. Det kan orsaka att de står utanför arbetsmarknaden längre tid.
JämställdhetNyhetVälutbildade män och kvinnor får ungefär samma lön när de startar sina karriärer. Men därefter ökar männens löner snabbare än kvinnornas, konstaterar Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU, i en rapport.
POLISENNyhetPolisen vill lösa sina rekryteringsbehov genom polisutbildning vid ytterligare ett lärosäte, utökad distansutbildning och polisutbildning för specialister inom andra områden. Bättre villkor och arbetsmiljö ska också underlätta rekryteringen av 20 000 personer till 2024.
SocialförsäkringarNyhetRiksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar, RBU, har anmält Försäkringskassans hantering av assistansersättning till Justitiekanslern. RBU anser att myndigheten gjort sig skyldig till domstolstrots.
PolisenNyhetNu begär Polisen att 1 020 studenter antas till polisutbildningen våren 2019, uppger Ekot. Anledningen är polisbristen. Samtidigt föreslår ST inom Polisen i Gävleborg ett snabbspår för civilanställda till polisbehörighet.
HÄLSANyhetFör första gången på sex år minskar sjukfrånvaron i staten. Men sjuktalen behöver sänkas snabbt de kommande tre åren för att nå regeringens mål, enligt en rapport från Statskontoret.
SocialförsäkringNyhetFörsäkringskassan och Arbetsförmedlingen har tagit fram en gemensam avsiktsförklaring för att förstärka sitt samarbete och för att göra övergången från sjukskrivning till arbete enklare.
EUNyhetRiksdagen har med 164 röster mot 144 beslutat att i ett motiverat yttrande till EU-kommissionen säga nej till förslaget att inrätta en arbetsmyndighet på EU-nivå.
EXTRAKONGRESSNyhetBara 3 av 70 var för namnbyte från Fackförbundet ST till Fackförbundet Sterka när ST-företrädare inom universitets- och högskoleområdet samlades till ordförandekonferens. Flertalet vill ha kvar Fackförbundet ST, och i andra hand Publikt, säger avdelningsordförande Annika Aronsson.
ArbetsmiljöNyhetChefer i offentlig sektor arbetar under orimligt stor press. Det anser socialminister Annika Strandhäll, S. I ett studiosamtal hos Aftonbladet morgon diskuterade hon chefers arbetsvillkor med Sacos ordförande Göran Arrius.
NORGENyhetUngefär 6 200 statsanställda i Norge kommer att gå ut i strejk på torsdag morgon, om inte de pågående medlingsförsöken i löneförhandlingarna lyckas. Fyra fack står bakom varslet – LO, Unio, Akademikerna och YS.
PolisenNyhetEn arbetsmiljöenkät inom Polismyndigheten får skarp kritik av anställda, därför att de förväntades svara direkt till chefen, rapporterar Ekot. Enkäten hade godkänts i förväg av facken. ”Vi gjorde ett misstag”, säger STs avdelningsordförande Karin Svenning.
ArbetsmarknadNyhetAllt fler äldre arbetar längre. 125 000 fler över 55 år är i jobb i dag jämfört med för tio år sedan, enligt Arbetsförmedlingen. Nästan åtta av tio i åldern 55-64 år jobbar, men också bland dem över 65 har sysselsättningen ökat.
KRIMINALVÅRDENNyhetNästan 70 procent av de anställda inom Kriminalvården har en mer eller mindre stark upplevelse av att det råder en tystnadskultur på arbetsplatsen. Det skriver myndighetens internrevision i en rapport om arbetet kring värdegrund och etik.
MigrationsverketNyhetSkyddsombudet Oskari Lundahl på Migrationsverkets förvar Kållered tycker inte att problemen med hot och våld tas på tillräckligt stort allvar.
STNyhetSka Fackförbundet ST fortsätta heta ST, byta namn till Sterka eller till Publikt? Frågan avgörs på en extrakongress.
SjukpenningNyhetLäkare klarar inte att leva upp till Försäkringskassans krav vid sjukskrivning för psykisk ohälsa, konstaterar Riksrevisionen efter en granskning. Det kan leda till brister i rättssäkerhet och enhetlighet.
JämställdhetNyhetDen nordiska jämställdhetspolitiken har lett till ökat deltagande av kvinnor på arbetsmarknaden och därmed kraftigt stärkt BNP-ökningen i Norden, enligt en rapport från samarbetsorganisationen OECD.
SjukpenningNyhetFörvaltningsrätternas domare bedömer sjukintygen olika när de överprövar rätten till sjukpenning. Det anser jurister på de fyra kammarrätter som är närmast högre instans, uppger Ekot.
OMLOKALISERINGNyhetFack och arbetsgivare på myndigheterna har inlett förhandlingar om de anställdas villkor när regeringen beslutar om omlokaliseringar. ”Vi har konstruktiva diskussioner”, säger STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar.
POLISENNyhetPolismyndigheten måste göra om sin upphandling av pass, slår Kammarrätten i Stockholms län fast i en dom. Orsaken är att Polisen inte kunnat visa att andra leverantörer än anbudsvinnaren Svenska pass inte missgynnats.
POLISENNyhetEn tidigare inköpschef vid Polisen får löneavdrag för att han ägnat sig åt fastighetsaffärer på arbetstid och utan att meddela arbetsgivaren. Media rapporterade om affärerna, vilket riskerat att försämra Polisens anseende, enligt myndighetens personalansvarsnämnd.
RättsväsendetNyhetSveriges advokater dömer ut förvaltningsdomstolarna i en undersökning från organisationen Rättvis skatteprocess. Sex av tio advokater anser att förvaltningsdomstolarna är partiska och sju av tio anser att domarna är dåligt motiverade.
A-kassanNyhetAntalet karensdagar i a-kassan minskas från sju till sex från 2 juli. En enig riksdag har ställt sig bakom regeringens förslag. Regeringen beslutade i torsdags om ändringen i lagen.
ArbetsmiljöNyhetVar tredje myndighetsanställd Jusek-medlem har utsatts för våld, hot, trakasserier, skadegörelse, mutförsök eller annan otillbörlig påverkan de senaste två åren, skriver två företrädare för förbundet i en debattartikel.
FORSKNINGNyhetRådmannen Johan Modin får regeringens uppdrag att förbereda inrättandet av den nya myndigheten Etikprövningsnämnden. Nämnden startar sin verksamhet 1 januari 2019.
ArbetsmarknadNyhetAntalet deltagare i arbetsmarknadspolitiska insatser har konsekvent överskattats. Det kommer Riksrevisionen fram till i en granskning av insatser under åren 2006 till 2015.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingen stoppar användningen av sitt nya verktyg för att matcha arbetssökande nyanlända mot jobb. Verktyget Jobskills kan användas för flyktingsspionage, uppger SVT.
EUNyhetDe offentliganställdas fackförbund i Europa, EPSU, har beslutat att stämma EU-kommissionen inför domstol. Striden gäller minimiregler för inflytande för statligt anställda vid omställningar.
SKATTEVERKETNyhetSkatteverkets interna arbete för att motverka oegentligheter behöver styras upp rejält, anser myndighetens internrevision. Exempelvis saknas fortfarande en ordning för att hantera incidenter där ledningen är inblandad – trots de senaste årens skandaler kring tidigare generaldirektören och överdirektören.
FackligtNyhetEU-ländernas gemensamma deklaration om sociala rättigheter är ett hot mot den svenska arbetsmarknadsmodellen, skriver näringslivets forskningsinstitut Ratio i en rapport. TCOs Europachef Per Hilmersson håller inte med.
migrationsverketNyhetMigrationsverket gjorde fel när en arbetstagare i Mälardalen blev uppsagd från sin provanställning, enligt ST som stämmer myndigheten i Arbetsdomstolen. Målet är principiellt viktigt, enligt förbundsjurist Joakim Lindqvist.
DANMARKNyhetParterna inom stat och kommun i Danmark har efter omfattande konfliktvarsel kommit överens om ett nytt treårigt avtal. Avtalet säkrar ett reallönelyft, enligt fackförbundet HK Stat.
ArbetsförmedlingenNyhetCoachföretag som avslöjats med meningslösa aktiviteter och misstänkt fusk skulle stoppas av Arbetsförmedlingen. Men i verkligheten blev flera av dem kvar och fick ännu mer pengar, uppger SVT.
HögskolanNyhetAntalet helårspersoner vid universitet och högskolor ökade med 290 under 2017. Totalt fanns 60 600 helårspersoner vid lärosätena, varav nästan 10 000 doktorander.
FÖRSÄKRINGSKASSANNyhetNio höga chefer på Försäkringskassan och fyra före detta generaldirektörer har undertecknat ett skarpt brev till regeringen om avsättningen av Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler. ”Beslutet är helt obegripligt”, säger Adriana Lender, tidigare generaldirektör på myndigheten.
FörsäkringskassanNyhetRegeringens beslut att sparka Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler får kritik. Om det inte är olagligt är det åtminstone ett högst olämpligt beslut, skriver förre ordföranden i Högsta förvaltningsdomstolen, Sten Heckscher, i en debattartikel i Svenska dagbladet.
HögskolanNyhetRiggade anställningar och nepotism är en del av verkligheten när högskolan rekryterar personal. Det menar fackförbundet Sulf i en rapport som granskar anställningsprocessen vid tre lärosäten.