Satte djupa spår i gruppen

ARBETSMILJÖ2013-03-06

Hos polien i Luleå omplacerades en mobbande chef, men efterverkningarna märks fortfarande, säger STs sektionsordförande Pär Renberg.

– Chefen utövade ett otydligt och dåligt ledarskap med vissa pennalistiska inslag, berättar Pär Renberg. Några anställda som ansattes hårt av chefen mådde sämre och sämre, och till slut gick skyddsorganisationen in.

Företagshälsovården tillkallades och gjorde en arbetsmiljökartläggning. Till slut polisanmälde huvudskyddsombudet chefen för arbetsmiljöbrott och brott mot diskrimineringslagen. Ett stort antal personer deltog i anmälan som målsägande. Chefen omplacerades och lämnade sedermera myndigheten.

Att chefen flyttades var bra och den enda möjliga lösningen, anser Pär Renberg. Men han är ändå kritisk till vad han uppfattar som passivitet från ledningen. Ledningen hade känt till problemen länge utan att agera, säger han. När chefen väl försvann var hela enheten i djup kris och splittrad i två läger.

– De som hade stött chefen hetsade mot mig och andra som stod bakom anmälan, säger Pär Renberg. Nu har det gått över ett år och det börjar lugna ned sig, men motsättningarna kommer fortfarande upp till ytan då och då.

Han tycker att ledningen borde ha lagt mer kraft på att stötta arbetsgruppen och dem som mobbats.

– Det har bara varit ett möte med de elva som var målsägande. Ledningen borde ha planerat in fler möten och avlastningssamtal och följt upp hur individerna mår.

I stället har några av de mest utsatta personerna valt att lämna arbetsplatsen, säger Pär Renberg.

Avdelningschefen Ulf Sköld var den som omplacerade enhetschefen. Han säger att det fanns brister i den organisatoriska strukturen och att fokus därefter har varit att förtydliga vars och ens mandat samt att få en fungerande organisation.

– Vi ville vara framåtsyftande. Men enskilda anställda har erbjudits och kunnat få individuellt stöd av vår HR-enhet. Och min bedömning är att vi har fått en väl fungerande arbetsplats.

Pär Renberg vid polisen i Luleå tycker inte att ledningen stöttade de drabbade tillräckligt mycket i samband med omplaceringen av en mobbande chef.
Bild: Susanne Lindholm
Pär Renberg vid polisen i Luleå tycker inte att ledningen stöttade de drabbade tillräckligt mycket i samband med omplaceringen av en mobbande chef.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA